Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Kako pripremiti čaj?

Za dobar čaj nije dovoljno "izmisliti toplu vodu".  Različiti čajevi imaju raazličite načine pripreme, poznavanje tih jednostavnih pravila povećati će Vaš užitak u ispijanju čaja...

Kako prepoznati pravi čaj?

Svaki „čaj“ nije čaj. Visoka komercijalizacija, površni potrošački mentalitet i gruba pravila globalizacijskih trendova velikim su dijelom uništili ono što se stoljećima gradilo u tradiciji vrhunskih čajeva. Kada kupite pakovanje čaja i platite ga nekoliko kuna (manje od 1 eura) morate voditi računa o nekoliko stvari.

Opširnije...

Kako pripremati čaj?

Različiti se čajevi različito pripremaju, a pridržavanje uputa za pripremu osigurava da iz čaja dobijete najbolje. Ovo posebno dolazi do izražaja u svih posebno kvalitetnih čajeva, kao što su čajevi „Samovara.hr“. Niže prikazana tablica daje jasne smjernice za pripremu čaja ovisno o njegovoj vrsti.

Opširnije...

Kako pripremiti hladni čaj?

Iako danas vrhunska čajna industrija nudi posebne mješavine prirodnih čajeva, koje su formirane tako da optimalna biološka i organoleptička svojstva postignu tek nakon hlađenja, i od klasičnih čajeva za „toplu“ pripremu i konzumaciju uz malo znanja možete pripremiti odličan prirodni hladni čaj. Kako?

Opširnije...