Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Čajevi iz Afrike

Prvi zapisi o uzgoju čaja na najstarijem kontinentu datiraju s kraja 19.-tog stoljeća, kada su Englezi u svoje brojne kolonije donijeli sadnice i započeli kultivaciju s namjerom povećanja kapaciteta proizvodnje i prodaje. Kasnije u Tanzaniju i Kamerun dolaze Nijemci te započinju proizvodnju, a do kraja 20.- tog

stoljeća i brojne druge države. Danas u svjetskoj proizvodnji i trgovini čaja afrički kontinent ima veliku i vrlo bitnu ulogu.

 

Sama proizvodnja čaja se odvija na dva načina:

•Tradicionalni, gdje se listovi ostavljaju cijeli ili ručno obrađuju, a konačan proizvod je visoke kvalitete;

• CTC (engl. crushing-tearing-curling), prema kojoj se listovi kidaju, drobile i/ili zamataju. Ovim se načinom dobivaju čajevi niže kvalitete, namijenjeni punjenju u filter vrećice

 

Kenija

Kenija je trenutno četvrti svjetski proizvođač čaja (8 %) svjetske proizvodnje i primarno je orijentirana na produkciju CTC čajeva. No, u ponudi Samovara može naći Kaimosi Kenya – iznimno cijenjeni crni čaj vrhunske kvalitete.

 

Južna Afrika

Perjanica proizvodnje ovog dijela kontinenta jest Aspalathus linearis, biljka poznatija pod imenom Rooibos. Ovaj se čaj proizvodi na drugačiji način, a sam napitak je zavodljive, crvene boje, nenadmašnog okusa te ne sadrži kofein što ga čini savršenim izborom za ugodnu večer u dobrom društvu.

 

Samovar.hr je za Vas odabrao samo najbolje i najkvalitetnije čajeve crnog kontinenta, među kojima izdvajamo– Kaimosi Kenya, 100 % Organski Rooibos, i Organski zeleni Rooibos.

35,00 HRK kom
35,00 HRK kom
35,00 HRK kom