Košarica

Vaša košarica je prazna ...

Članci

Čajevi iz Južne Amerike

Čajevi koji potječu iz Južne Amerike su kratko na tržištu i relativno su nepoznati, ali svojom osebujnošću, istančanom aromom i brojnim pogodnostima,  koje nose polako osvajaju tržište. Tomu ponajviše doprinosi specifična klima to podneblja različita od one u Aziji i Africi kao i osebujna vegetacija tog kontinenta.

Opširnije...

Čajevi iz Afrike

Prvi zapisi o uzgoju čaja na najstarijem kontinentu datiraju s kraja 19.-tog stoljeća, kada su Englezi u svoje brojne kolonije donijeli sadnice i započeli kultivaciju s namjerom povećanja kapaciteta proizvodnje i prodaje. Kasnije u Tanzaniju i Kamerun dolaze Nijemci te započinju proizvodnju, a do kraja 20.- tog

Opširnije...

Čajevi s Tajvana

Kad se govori o čaju, Tajvan još nosi svoje nekadašnje ime – Formosa. Nakon što je, krajem 17. stoljeća, pripojena Kini u Formosu pristižu sadnice iz pokrajine Fujian te započinje proizvodnja čaja. Produkcija dobiva puni zamah sredinom prošlog stoljeća, kada su Kinezi otkrili moć kontinentalnih dijelova zemlje.

Opširnije...

Čajevi iz Nepala

Čajeve iz Nepala, iako vrlo "mladog" u uzgoju čaja, ubrajamo u najekskluzivnije čajeve svijeta. Većinom su to crni čajevi  uzgojeni se na planini Terai, neposredno uz Himalaju, a odlikuju se iznimnom aromatičnošću i istančanom delikatnosti, što ih čini iznimnima i vrlo rijetkima.

Opširnije...

Čajevi iz Šri Lanke

Otok Ceylon je 1972. godine dobio novo ime – Šri Lanka, no njegovo „staro“ ime se još uvijek koristi u svijetu čaja. Šri Lanka je treći najveći svjetski proizvođač čaja. Značajna produkcija čaja u ovoj zemlji, nekad britanskoj koloniji, započela je tek nakon 1870. godine kada je dotadašnje plantaže kave uništila

Opširnije...